mandag den 24. marts 2014

Lav dine egne citrusfrugter af Cernit eller Fimo. (Canes)

Citron skiver, diy, canes, stokke, cane, cernit, fimo, ler, clay, polymer, gul, citron, citrusfrugt,

Her er en guide til hvordan man laver nogle ret simple citrusfrugt-canes, her laver jeg dem af cernit, man kan også bruge fimo-ler og andet.

"Canes" oversættes til "stokke" Det er en teknik hvor man bygger et motiv, i et relativt stort format, også ruller man det tyndere til nogle stokke eller pølser, hvori motivet er bevaret og på den måde gjort mindre og finere.
Canes kan købes færdige, men er det ikke altid sjovere, at lave ting selv?

Jeg har valgt at bruge citronen som eksempel, da det er en ganske simpel ting at starte med. Lige præcis denne teknik og guide, kan nemt overføres til andre citrusfrugter, det eneste det kræver er selvfølgelig bare, at man skifter farverne ud.
De eneste farver man skal bruge, til citronen, er gul og hvid, derudover skal man bruge en skarp kniv (hobbykniv el.)

Citron skiver, diy, canes, stokke, cane, cernit, fimo, ler, clay, polymer, gul, citron, citrusfrugt,
Man starter med, at forme en lav cylinder af gul ler, den skære man i to halv-dele, altså midt over, derefter skære man på den anden led, så der er fire kvarte osv. der skal være i alt 8 ca. lige store dele.


Citron skiver, diy, canes, stokke, cane, cernit, fimo, ler, clay, polymer, gul, citron, citrusfrugt,

Så trykker man, et stykke hvid ler, fladt, og udskær 4 firkanter på samme brede som cylinderen er høj og med samme længde som cylinderens diameter. Dem skære man i halve også sætter man en mellem hver af de gule trekanter.

Citron skiver, diy, canes, stokke, cane, cernit, fimo, ler, clay, polymer, gul, citron, citrusfrugt,

Så ruller man en hvid pølse, som man trykker flad, den skal sættes omkring cylinderen og det overskydende skæres væk, det gentager man med en pølse gul ler.
Det gør ikke noget, at citronen på dette tidspunkt, ikke ser så pæn ud, det kommer den til senere.


 Så begynder man forsigtigt at rulle cylinderen tyndere, først på midten også efterhånden resten, indtil "stokken" har den ønskede tykkelse. Hvis man undervejs synes, at leret er blevet for blødt, at arbejde med, kan det være en god idé, at ligge det i køleskabet i et stykke tid, og det kan også være en rigtig god idé at gøre inden man begynder, at skære i skiver. Enderne er meget svære at få pæne, så det skal man ikke bekymre sig om, dem skære man bare væk, til man når ind til det pæne i sin citron-cane (der skal nok blive rigeligt med skiver) og herfra, er det bare at skære skiver i ønsket tykkelse og bage dem.
Med mindre man skal arbejde videre med dem, det er meget nærliggende at bruge dem som pynt på andre ting.

Man kan også skære tykkere skiver, også trykke den ene side af skiven sammen og forme den rund, således at man har en hel halv citron. For at få den til at se mere autentisk ud, kan man trykke "skrællen" let mod et stykke sandpapir, det giver en fin struktur.Citron skiver, diy, canes, stokke, cane, cernit, fimo, ler, clay, polymer, gul, citron, citrusfrugt, grape, lime, eksempler, blomst, ørestikker

Her er et par eksempler på andre citrusfrugter, der kan laves på sammen måde, og et eksempel på en simpel blomst, lavet efter samme teknik. I disse tilfælde har jeg valgt, at sætte dem på ørestikker.

Håber det kan bruges :)

- Lærke / Æ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar