torsdag den 24. april 2014

Flere origami stjerner


Hermed endnu en lille guide, til tebrevs-foldning af fine stjerner. :)
Tidligere guide, samt en lille guide til klargøring af kvadrater, findes her.


Jeg synes ikke det gør noget, at tebrevs-stykkerne, man bruger til denne type stjerne, er lidt mere simple i udseendet. Det skal nok ende med, at danne et fint mønster, til sidst :)
Lad os bare kaste os ud i det...

Endnu en gang skal man bruge 8 små kvadratiske stykker papir, som man folder til 8 moduler.
Man starter med at folde et stykke papir, en gang på midten, vandret eller lodret. Så folder man det to gange diagonalt også folder man kanterne ind til midten så det danner en lille trekant.

DIY - origami stjerrne af tebreve

Trekanten skulle nu, gerne have 4 "ben"
Et af dem skal foldes hen over midten, som på billedet, så vender man trekanten om, og så folder man på samme måde på den anden side. Der skal ligesom dannes en lille ligebenet trekant i toppen.

Nu har man faktisk et færdigt modul, så dette skal gentages i 7 gange mere.
Det bliver pænest, hvis man folder dem ens ;) Så man skal lige huske, hvad vej man foldede den første og gøre det magen til, med de næste.
DIY - origami stjerrne af tebreve


Når alle moduler er færdige skal de limes sammen, det foregår ved, at man tager et modul, folder det ene af de foldede "ben" ud, limer på hele indersiden, tager et modul mere og placere det med den lille spids, ved folden af det ben, man har foldet ud, således at de to moduler, ligger fint ved siden af hinanden, når man folder "benet" på første modul på plads igen. Det gentager man hele vejen rundt. Altså folder "benet", på det nu fastgjorte modul, ud, limer, placere næste modul og folder "benet" på plads igen..

DIY - origami stjerrne af tebreveDette er det færdige resultat af min origami stjerne. Forside og bagside. Det endte med, at blive en smule skævt, men herunder, er også et par andre eksempler, på hvordan det kunne komme til at se ud, med andre tebreve...

DIY - origami stjerrne af tebreve

 - Lærke / Æ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar