onsdag den 2. april 2014

Pustede Påskeæg

Lilla guld, DIY, maling, lak, påskeæg påske æg, pynt, puste æg, pustede

Lige om snart er det påske, og så skal der da pustes æg. Hvad ellers?
Og det er i øvrigt ikke nødvendigvis kun børn, der kan puste æg. Man kan jo opgradere sin dekoration, ligeså meget som ens fantasi overhovedet tillader det. Jeg synes selv, mine er blevet ret fine.


Salmonella behøver man jo ikke, være bange for mere, men er man alligevel ikke helt klar til at slippe sin frygt, kan man godt sænke sine æg ned i kogende vand og hurtigt derefter skylle dem i koldt vand, eventuelle bakterier, sidder uden på æggene og dette skulle gerne slå dem ihjel.

Til æggepustning skal man selvfølgelig bruge nogen æg. Derudover skal man bruge en nål, en skål, tændstikker, snor til ophæng, og maling eller lignende til dekoration. Og så skal jeg nok vise hvordan man gør...

Æggepustning, DIY, pust æg, prik hulMan starter med at tage nålen og prikke et lille hul i bunden af et æg. Det kan måske være nemmere, at have med at gøre, hvis man har ægget stående i et æggebæger. Så prikker man også et hul i toppen, men det skal prikkes så stort, at der kan komme en tændstik ned i. Pas på at skallen ikke knækker.

Æggepustning, DIY, pust, puste æg, prik hul, skyl
Når hulerne er lavet, puster man i bunden af ægget, i det lille hul, så det store hul, er der æggemassen kan komme ud, og det er en god idé, at gøre det hen over en skål. Man bliver bare ved, med at puste, indtil så meget som muligt, af indholdet, er ude. Det kan godt lade sig gøre, at hælde lidt vand ind i ægget, af det store hul, for at få det mere rent, så ryster man det lige en gang også puster man bare vandet ud igen.

Æggepustning, DIY, pust æg, prik hul, sæt snor i, tændstik, bind knude,



Når man har pustet sine æg, skal der snor i, det foregår ved, at man tager et lille stykke af en tændstik og
binder et stykke snor eller tråd, fast på midten. Det kan være en fordel, at  give det en lille klat lim, så snoren ikke glider af. Så putter man tændstikken helt ind i ægget, så den komme til at sidde på tværs af hullet. Også er man faktisk klar, til at dekorere sine æg.

Jeg valgte at male mine helt hvide, i dag, dekorere dem med en guldtusch og derefter lakere dem.
Maler og lakerer man dem på denne måde, kan det være en god ide, at male/lakere en halvdel af gangen og lade dem tørre ind imellem, eller evt. holde ægget med en tændstik, inde i hullet, i toppen, ellers er det stort set umuligt at undgå, at få temmelig meget maling på fingrene og i øvrigt ødelægge det pæne lag, man har forsøgt at male på ægget.
køkken elastik om hvidt, DIY pustet påske æg, hjælp til lige guld streger.

Ønsker man, at lave lige streger, kan en helt normal køkkenelastik, omkring ægget, hjælpe rigtig godt på vej. :)






Disse æg bliver ret sprøde og skrøbelige, så man skal passe rigtig godt på, ikke at tabe eller mase dem.

DIY færdig puste påskeæg, hvide med guld mønster.

Nu står vi så, med en masse fine påskeæg, men også med noget æggemasse, jeg hvert fald, ikke nænner at smide ud?
Det ville jo være nærliggende at lave røræg, men hvorfor ikke lige opgradere det en gang?
Jeg har en ret lækker opskrift på "æggeskåle" her.
Og man skal ikke være bekymret over, en eventuel lille smule spyt i æggemassen, fra dem, der har pustet æggene. Det bliver varmet op og alle bakterier skal nok dø. :)

- Lærke / Æ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar